Case Hourglass

Tijdloos Gebouw

Parnassusweg, Amsterdam
 
 
Eerste schetsen

Eerste schetsen

In 2013 zijn, samen met onze partner Zadelhoff, de eerste schetsen gemaakt voor een nieuw te realiseren gebouw op de hoek van de Ring A10 en de Parnassusweg (Zuidas). Het getailleerde gebouw is ontworpen door Diederik Dam (Dam & Partners Architecten) en heeft de vorm van een zandloper (“Hourglass”). In nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam, huurders Loyens&Loeff en PREM Group, is het ontwerp uitgewerkt tot een mixed-use gebouw waarin winkels in de plint, hoogwaardige kantoren, 115 hotel-appartementen en een “skybar” allemaal een plek hebben gekregen.

Eerste schetsen
“Met zijn iconische architectuur – geïnspireerd op de geometrische kunstwerken van Brancusi – en lichte natuurstenen gevel, is een tijdloos gebouw ontworpen. De vormentaal en het warme materiaalgebruik geven HourGlass een klassieke en internationale uitstraling.”
Skyline Eyecatcher

Skyline Eyecatcher

Langs de Parnassusweg vormt Hourglass een ensemble met het naastgelegen NoMA House. Vanaf de A10 en het vernieuwde Station Amsterdam Zuid, is Hourglass straks prachtig zichtbaar als onderdeel van de skyline van de Zuidas. Eind 2017 is met de bouw van Hourglass gestart, het gebouw zal eind 2019 aan de huurders worden opgeleverd, zodat het begin 2020 in gebruik kan worden genomen.

“Hourglass is een initiatief van
Zadelhoff Beheer en Maarsen Groep. Het is een groots en tijdloos kantoorgebouw centraal gelegen in
de Zuidas en ontworpen
door Dam & Partners.”

Hourglass

Hourglass markeert het nieuwe centrumgebied van de Zuidas dat zich de komende jaren zal vullen met kantoren, woningen, hotels en andere voorzieningen van internationaal niveau. De bestaande voorzieningen van de Zuidas - cafés, restaurants, hotels - liggen op korte loopafstand.

“We bekijken vastgoed altijd vanuit de lange termijn. Of we het nu zelf houden of niet.”
  • Kantoren
  • Parnassusweg, Amsterdam
  • 42.060 m²
  • 148 parkeerplaatsen