Case Point 7

Onontdekte parel

Peter van Anrooystraat 7, Amsterdam
 
 
Mischien heeft het zo moeten zijn.

Mischien heeft het zo moeten zijn.

Het pand aan de Van Anrooystraat is al vanaf de vroege jeugd van Monique Maarsen in haar bewustzijn. Opa Maarsen werkte in de jaren zestig samen met de architect Piet Zanstra. Ze woonde er om de hoek en fietste er langs op weg naar school. Ze kende de verhalen. Sloeg gade hoe het pand verloederde. En zag haar kans schoon toen het in 2007, inmiddels zelf hoofd van Maarsen Groep, weer op de markt kwam. Een onontdekte parel, was het. En als een parel heeft Maarsen Groep het langzaam van zijn gesloten huls ontdaan en weer glans gegeven.

Mischien heeft het zo moeten zijn.
“We wilden het gebouw weer mooi maken. Met respect voor het verleden omtoveren tot een modern en duurzaam kantoorgebouw. Kunststof kozijnen en systeemplafonds eruit, ziel en zaligheid erin.”
Betrokkenheid en bevlogenheid

Betrokkenheid en bevlogenheid

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we bij Maarsen Groep onze projecten aanpakken, veelal vanuit eigen posities en daarmee langjarig betrokken bij de locaties. Elk gebouw en elke locatie heeft een eigen geschiedenis, buren en lokale overheden en daarmee zijn eigen uitdagingen. Zonder uitzondering is bevlogenheid bij ons de grote, gemene deler.

“Dankzij dit pand laten we een
andere indruk achter bij onze klanten
en kunnen we gemakkelijker jong
talent aantrekken.”

Point 7

Het kantoorgebouw aan de Peter van Anrooystraat 7 is centraal gelegen nabij de Amsterdamse Zuidas. De locatie bevindt zich direct ten noorden van de rechtbank van Amsterdam en ten westen van de Parnassusweg. Het gebouw staat ‘vrij’ in zijn omgeving en heeft een sterke eigen identiteit. De nabijheid van de rijksweg A10 (afslag S108 of S109) maakt de locatie per auto goed bereikbaar.

“We bekijken vastgoed altijd vanuit de lange termijn. Of we het nu zelf houden of niet.”
  • Kantoren
  • Peter van Anrooystraat 7, Amsterdam
  • 4.055 m²
  • 58 parkeerplaatsen