Nieuws

Feestelijke opening Caritas & Fortitudo
Amsterdam
4 april 2024

Op woensdag 3 april was de feestelijke opening van de woontorens Caritas & Fortitudo aan de Postjesweg in Amsterdam. Bij de opening waren wethouder van Dantzig, stadsdeelbestuurder Nieuw-West Doevendans, Maarsen Groep, Invesco Real Estate, alle betrokken partijen en de nieuwe bewoners van beide woontorens aanwezig. Tijdens de opening zijn ook drie kunstwerken van Boris Tellegen onthuld, deze staan in de gezamenlijke tuin en verbinden beide torens.

 

De woontorens Caritas & Fortitudo maken onderdeel uit van de stedelijke vernieuwing van Overtoomse Veld in stadsdeel Nieuw-West. Zo zegt Monique Maarsen, algemeen directeur en eigenaar van Maarsen Groep: ‘de stad verkleurt steeds meer. Wat eerst de Randstad was, is nu een levendige woonwijk. En waar eerst kantoren stonden verrijzen nu woningen. Zo ook aan de Postjesweg. Wij zijn als Maarsen Groep trots om deze stedelijke dynamiek mede gestalte te kunnen geven en simpelweg woningen toe te voegen waar die zo hard nodig zijn’.

Wethouder van Dantzig: “Er is een grote opgave voor wonningbouw in Amsterdam. De opening van deze twee woontorens is dan ook goed nieuws voor woningzoekende Amsterdammers. Met ruim tweehonderd middeldure huurwoningen, met voorrang voor mensen met een sleutelberoep bijvoorbeeld bij de politie, in het onderwijs of in de zorg, kunnen we een plek geven aan mensen die we hard nodig hebben.

Begin 2022 is gestart met de bouw van twee woontorens aan de Postjesweg 175. Met deze torens zijn  er 221 middeldure huurwoningen bij en de begane grond geeft ruimte voor commerciële voorzieningen. De lage toren ‘Fortitudo’, wat dapperheid betekend, is  eigendom van Maarsen Groep. De hoge toren ‘Caritas’, wat naastenliefde betekend, is eigendom van Invesco Real Estate.

 

Met de ontwikkeling van de woontorens is rekening gehouden met de bijdrage aan een gemengde wijk, de doorstroming van sociale huur en huisvesting voor mensen met sleutelberoepen in Amsterdam. Maarsen Groep en Inveso Real Estate hebben het initiatief genomen om voorrang te geven aan mensen met een sleutelberoep zoals in de zorg, politie en onderwijs binnen Amsterdam. Van de 67 woningen in Fortitudo zijn 26 woningen aan sleutelberoepen verhuurd en 21 woningen aan doorstromers uit sociale huurwoningen. Van de 154 woningen in Caritas zijn 59 woningen aan sleutelberoepen verhuurd en 113 woningen aan bewoners uit Amsterdam, waarvan 35 uit Nieuw-West.

 

Naar alle nieuwsberichten >>