het team

blog image"/>

Tara van Beek

Assistent Asset Management

blog image"/>

Joost Biner

Manager Accounting & Reporting

blog image"/>

Ton Boon

Directeur

blog image"/>

Sipke Dekker

Senior Fiscalist

blog image"/>

Chantal Duijvestijn

Property Manager

blog image"/>

Erik-Jan Flipsen

Projectadministrateur

blog image"/>

Jeroen van der Heijden

Hoofd Vastgoed

blog image"/>

Tom Hilderink

Projectontwikkelaar

blog image"/>

Luuk Kops

Projectontwikkelaar

blog image"/>

Emile Landzaat

Business Controller

blog image"/>

Ilias van der Lende

Medewerker Financiële Administratie

blog image"/>

Monique Maarsen

Algemeen Directeur

blog image"/>

Patrick Meeldijk

Technisch property manager

blog image"/>

Marlies Nagel

Management Assistent | HR

blog image"/>

Samantha te Nijenhuis

Property Manager

blog image"/>

Sven Overdiep

Projectontwikkelaar

blog image"/>

Zoë Visser

Assistent Asset Management

blog image"/>

Maarten Wagenaar

Financial Controler

blog image"/>

Marijn Wamelink

Assistent Ontwikkeling

blog image"/>

Diederik van Zeijl

Directeur

Historie Maarsen Groep

sinds
1946

Bekijk hier de bedrijfsgeschiedenis. Een korte film over het onstaan van Maarsen Groep. Vandaag is het bedrijf nog steeds springlevend en speelt het al jaren een belangrijke rol in de vastgoedsector.

De naoorlogse woningnood als aanleiding

In 1946, direct na de tweede wereldoorlog startte Frederik Maarsen met het bouwen van sociale huurwoningen in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Er was een groot tekort aan woningen en hij was een ondernemende aannemer die zelf het initiatief voor bouwplannen nam. Dit maakte hem een projectontwikkelaar avant la lettre. Zijn visie was door betaalbare woningen te bouwen bij te dragen aan het oplossen van de grote woningnood. Zijn maatschappelijke betrokkenheid bij Amsterdam deed hem besluiten een klein deel van de woningen te verkopen en daarmee het grootste deel van de woningen te gaan exploiteren. Vanuit deze gedachte breidde Frederik sr zijn bouwplannen en opvolgende investeringen gestaag uit, van Amsterdam centrum naar Buitenveldert, Amstelveen en ver daarbuiten. Voor de Maarsen Groep zijn de woningen in de Watergraafsmeer het begin van de inmiddels zeer omvangrijke investeringsportefeuille waar letterlijk en figuurlijk nog steeds op doorgebouwd wordt.

Jaren tachtig: kantoren worden gehuurd in plaats van gekocht

Midden jaren zestig droeg Frederik senior het directiestokje over aan zijn zoon Frederik junior, kortweg Frits. Frits richtte zich naast het bouwen van woningen in toenemende mate op het ontwikkelen van kantoren. Met het als investeerder overgaan tot het ontwikkelen, bouwen en verhuren van kantoren aan middelgrote en grote bedrijven, creëerde hij een vastgoedniche die gebaseerd was op de trend dat deze bedrijven, naar Angelsaksisch model, steeds vaker overstapten op het huren van bedrijfsruimten in plaats van het zelf bezitten ervan.

Zuidas

Frits zag als een van de eerste vastgoedontwikkelaren de grote mogelijkheden van de grond tussen Amsterdam Zuid/Buitenveldert en Amstelveen, waar toendertijd, midden jaren 80 alleen nog de gebouwen van de Vrije Universiteit stonden en het VU ziekenhuis. De naam Zuidas bestond in die tijd nog lang niet. Hier kocht hij eind jaren 90 de grond van tennispark Popeye Goldstar, dat een aantal jaren later verhuisde naar de Riekerpolder.

In 2001 volgde Monique Maarsen haar vader op als algemeen directeur van Maarsen Groep. Waar Frits de positie Goldstar visionair heeft verworven, heeft Monique samen met partner Zadelhoff het uitdagende en omvangrijke ontwikkeltraject van het Goldstar terrein op zich genomen. De combinatie ontwikkelde de kantoor,- en mixuse gebouwen Noma House en Hourglass. Door een uitruil van kavels werd ook het ontwikkelen van woningen op de Zuidas mogelijk door het project Gershwin Brothers. Het grote succes en de kracht van deze ontwikkelingen heeft gelegen in het zoeken naar parallelle belangen met de gemeente Amsterdam en het inmiddels gevormde projectbureau Zuidas.

Als je houdt wat je bouwt, bouw je beter

Omdat Maarsen Groep altijd projecten ontwikkelt die geheel of deels in eigen beheer blijven, wordt bij de bouw gedacht vanuit de exploitatie en altijd gekozen voor kwaliteit. Vanuit dit ‘bedrijfs DNA’ is er altijd ruimte voor innovatie. Zo participeerde Maarsen Groep in een van eerste bedrijven die zich toelegde op de seriematige productie van prefab gevels, ingegeven door de gedachte dat men als klant op deze manier de meest hoogwaarde en duurzamen gevel engineering onderdeel kon maken van haar projecten. Met het project Queens Tower in Amsterdam West midden jaren 90 gerealiseerd was Maarsen Groep een van de allereerste Nederlandse partijen om de gebouwen te voorzien van een WKO-installatie. Een in die tijd kostbare keuze voor kwaliteit en lange termijn duurzaamheid. In Rotterdam werd een primeur gescoord door met het project de Westerlaantoren met partner en huurder Vopak dit gebouw met water uit de Maas te koelen. En vandaag worden aan de Klaprozenweg in Amsterdam betaalbare woningen, geheel circulair gebouwd. Maarsen Groep kiest er bewust voor duurzamer en technologisch slimmer te bouwen om op deze manier voor de huidige en toekomstige gebruikers gebouwen te bouwen die de tand des tijds kunnen weerstaan en bijdragen aan een betere wereld.

Op deze weg, 75 jaar geleden ingeslagen, gaat Maarsen Groep verder met het ontwikkelen van vastgoed waar de maatschappij om vraagt. Nu, morgen en overmorgen!

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures.