Nieuws

Maarsen Groep bouwt 68 appartementen in Amsterdam
1 maart 2019

In opdracht van Maarsen Groep realiseert Van Wijnen aan het Koningin Wilhelminaplein 68 huurappartementen, verdeeld over twee gebouwen. Dinsdag 26 februari 2019 vierden betrokken partijen de start bouw van het project.

De twee gebouwen, die de naam ‘Cubes’ hebben gekregen, bestaan elk uit 34 appartementen met daaronder een half verdiepte garage waarin parkeerplaatsen, een fietsberging en bergingen zijn gesitueerd. Er worden zowel twee-, drie- als vierkamerappartementen ontwikkelt en alle appartementen zijn voorzien van een balkon. De appartementen zullen worden verhuurd in het middeldure- en vrije huursegment.

De ontwikkeling maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling van totaal vier woonblokken, gesitueerd ten westen van het World Fashion Centre nabij Slotervaart in Amsterdam. Met een knipoog naar Gerrit Mannoury – een Nederlandse wiskundige en filosoof uit de 19e eeuw waar de naastgelegen straat naar is vernoemd – werd de positie van de eerste paal bepaald aan de hand van de stelling van Pythagoras. De oplevering zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 plaatsvinden.

Ronald Mauer, stadsdeelwethouder van Amsterdam Nieuw West is enthousiast. “Slotervaart is een stadsdeel van Amsterdam waar veel kansen liggen en dit woningbouwproject voegt iets moois toe aan de wijk.”

“De eerste gesprekken voor dit project dateren uit 2000. Wij zijn verheugd dat de laatste fase van het project nu wordt afgerond met de realisatie van 68 woningen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Van Wijnen over ongeveer 1 jaar de woningen oplevert en dat daarmee een prachtig woningbouwproject tot uitvoering wordt gebracht.”, aldus Monique Maarsen, directeur Maarsen Groep.

 

Naar alle nieuwsberichten >>