Nieuws

Maarsen Groep en HBB Groep richten joint venture op voor woningbouwontwikkeling in Amsterdam Sloterdijk
Maarsen Groep en HBB Groep richten joint venture op voor woningbouwontwikkeling in Amsterdam Sloterdijk
Heemstede
20 september 2022

Maarsen Groep en HBB Groep starten een samenwerking met de gezamenlijke ontwikkeling van Naritaweg 12 in Amsterdam. De partijen, beide familiebedrijven, vonden elkaar in een soepel proces dat leidde tot de contouren van de deal. Maarsen Groep kocht de locatie afgelopen zomer al aan. Op 20 september tekenden Maarsen Groep en HBB Groep de samenwerkingsovereenkomst voor de gezamenlijke ontwikkeling. Partijen treden beiden voor een gelijk deel toe in de joint venture.
Transformatie
Naritaweg 12, nu nog een kantoorgebouw, zal worden getransformeerd naar een woongebouw met ongeveer 160 appartementen. Het gebied rondom station Sloterdijk ondergaat een enorme transformatie, waar dit project een bijdrage aan zal leveren. De huurwoningen in het middensegment en de vrije sector huurwoningen – samen 70% – worden afgenomen door Maarsen Groep Beleggingen. Voor de 30% sociale huurwoningen wordt een corporatie gezocht. HBB Groep zal, als ontwikkelende bouwer, ook de realisatie op zich nemen.

Samenwerken
Monique Maarsen, Algemeen Directeur Maarsen Groep: “Wij zijn ontzettend blij met HBB Groep als partner in dit mooie project. De passie en betrokkenheid van beide familiebedrijven maakt dat de samenwerking heel vanzelfsprekend voelt.” Ook Martijn van de Poll, directeur HBB Groep, is blij met de samenwerking. “Als ontwikkelende bouwer en ontwikkelende belegger vul je elkaar aan en geef je elkaar het comfort in bouwcapaciteit enerzijds en de afname van de woningen anderzijds. Hard nodig in deze tijd!”

 

Naar alle nieuwsberichten >>