Nieuws

Maarsen Groep ontwikkelt 213 appartementen in Amsterdam West
13 december 2019

Maarsen Groep en de Gemeente Amsterdam hebben eind september 2019 een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van twee nieuwe woongebouwen langs de A10 in Amsterdam Nieuw-West. Het project – dat wordt ontwikkeld aan de rand van het Rembrandtpark, op de hoek van de Postjesweg en de Derkinderenstraat – omvat in totaal 213 huurappartementen en commerciële voorzieningen op de begane grond. Om ruimte te maken voor de nieuwe woongebouwen, zal het bestaande kantoorgebouw aan de Postjesweg 175 worden gesloopt.

Dit transformatieproject is in samenwerking met de gemeente Amsterdam tot stand gekomen. Het ontwerp van de woningen is van de hand van Jeroen Geurst (Geurst & Schulze Architecten) en omvat twee torens van respectievelijk 9 en 19 woonlagen. In beide gebouwen komt een mix van twee- en drie kamer appartementen met een woonoppervlak tussen de 40 en 60 m² GBO. Het woningbouwprogramma van beide torens is – conform het gemeentelijk beleid – ontwikkeld met 40% sociale-, 40% middeldure- en 20% vrije sector huurappartementen. Het programma voorziet daarmee in de toenemende woonbehoefte in Amsterdam en biedt woningen voor alle doelgroepen.

Met het ondertekenen van de overeenkomst komt de realisatie van de 213 appartementen een stap dichterbij. De uitwerking van dit nieuw woonensemble en de herinrichting van het terrein zal in aansluiting op de omgeving verder vorm krijgen. Naar verwachting zullen de woningen in 2021 in aanbouw worden genomen.

 

Naar alle nieuwsberichten >>