Nieuws

Maarsen Groep ontwikkelt circulair woongebouw in Amsterdam Noord
Amsterdam
25 april 2022

Maarsen Groep en Gemeente Amsterdam hebben half april 2022 een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een duurzaam mixed-use gebouw met 57 appartementen op een commerciële plint van ruim 1.500 m2. Het gebouw is ontworpen door Space & Matter Architecten en is gelegen in de circulaire gebiedsontwikkeling Buiksloterham in Amsterdam Noord.

Het mixed-use complex op de kop van de Klaprozenweg en de Papaverweg, wordt ontwikkeld met de principes van Circulair bouwen als belangrijk uitgangspunt. Het gebouw zal bestaan uit een plint van twee lagen met een gemengd programma van 1.500 m2 productieve bedrijvigheid, kantoren en horeca. Hierboven zullen 8 woonlagen worden gerealiseerd met 57 betaalbare huurappartementen. Naast 2-kamer appartementen van 50 m2 voor starters, worden ook 3-kamer appartementen van 70 m2 ten behoeve van gezinnen gerealiseerd. Hiermee voorziet het project in de toenemende woonbehoefte in Amsterdam.

Met het ondertekenen van de overeenkomst komt de realisatie van het gebouw aan de Klaprozenweg  een stap dichterbij. De uitwerking van het bouwplan en de herinrichting van het terrein zal in aansluiting van de omgeving verder vorm krijgen. Naar verwachting zal de start van de bouw beginnen medio 2023.

 

Naar alle nieuwsberichten >>