Nieuws

The Modernist vooraanzicht
Maarsen Groep selecteert Stebru voor realisatie The Modernist in Rotterdam Centrum
Rotterdam
11 maart 2024

Maarsen Groep heeft Stebru geselecteerd als hoofdaannemer voor de realisatie van haar mixed-use project “The Modernist” in het centrum van Rotterdam. Gelegen recht tegenover Rotterdam Centraal omvat The Modernist naast 421 (huur)appartementen circa 14.000 m2 VVO hoogwaardige kantoren, winkels en voorzieningen in de plint. Ter voorbereiding op de start van de bouwwerkzaamheden, die later dit jaar gepland staat, hebben Maarsen en Stebru het plan in bouwteamverband verder uitgewerkt. De omgevingsvergunning voor de bouw van The Modernist is inmiddels onherroepelijk.

De 421 appartementen worden gerealiseerd in twee torens, beiden gelegen aan het Kruisplein. De woningen variëren in omvang van tweekamerappartementen (50 – 60 m2 GO) tot driekamerappartementen (65 – 85 m2 GO). Alle woningen worden verwarmd en gekoeld door duurzame energiebronnen (WKO / stadsverwarming / PV-cellen) en zijn ontwikkeld met een A+++ energielabel.

Het commercieel volume van 14.000 m2 VVO omvat onder andere vier kantoorvloeren met een aaneengesloten vloeren van (maximaal) 3.000 m2 per verdieping.  De kantoren zijn gecertificeerd met een BREEAM-NL Excellent (ontwerp-) certificaat en worden opgeleverd met een A++++ energielabel. Op de begane grond en mezzanine-vloeren wordt een breed scala aan voorzieningen aangeboden, zoals informele werkplekken & vergaderzalen, een fitness-voorziening, horeca / (dubbelhoge) retail-ruimte en een levendige binnentuin, alles naast Rotterdam Centraal Station.

De sloop van de bestaande bebouwing staat gepland te starten medio 2024, waarna aansluitend de bouw van The Modernist zal aanvangen.

 

Naar alle nieuwsberichten >>