Nieuws

De Connectie Amstelveen
Maarsen Groep start met de bouw van 140 huurwoningen “De Connectie” in Amstelveen
13 november 2020

Eind oktober is bouwbedrijf Wessels Zeist in opdracht van Maarsen Groep gestart met de bouw van 140 huurwoningen aan de Startbaan in Amstelveen. Appartementengebouw “De Connectie” wordt gerealiseerd naar een ontwerp van Rijnboutt Architecten en legt de verbinding tussen de appartementen in “De Keizer” enerzijds, en de naastgelegen eengezinswoningen anderzijds. Met haar ronde hoeken en getrapte volumes vormt De Connectie straks een prachtige, nieuwe entree naar de Startbaan.

Wethouder Floor Gordon heeft in klein gezelschap het feestelijke startsein voor de bouw gegeven. “Wij zijn heel blij dat in het gebouw 140 huurappartementen komen, waarvan een heel groot deel in het middensegment. Dat is belangrijk voor Amstelveen”.

Maarsen Groep is al ruim 15 jaar eigenaar van de locatie Startbaan 8, waar voorheen een kantoorgebouw stond. De eerste plannen voor woningbouw zijn begin 2018 aan de gemeente gepresenteerd. Na een periode van intensieve samenwerking met ontwerpers en gemeente, is medio 2020 de omgevingsvergunning verkregen. “Wij zijn ontzettend verheugd dat wij op deze locatie opnieuw en voor de lange termijn kunnen investeren in duurzaam ontwikkelde huurwoningen voor de Amstelveense middeninkomens.” zegt Monique Maarsen van Maarsen Groep.

Alle huurappartementen worden middels individuele warmtepompen duurzaam verwarmd. De daken van het gebouw worden voorzien van PV-panelen, waarmee de algemene ruimtes worden verlicht (LED). Daarnaast is veel aandacht besteed aan de waterinfiltratie om het omliggend terrein regenbestendig te maken. Het puin van het oude kantoorgebouw is op locatie vergruisd en wordt circulair toegepast onder de rijwegen van het nieuwe parkeerterrein.

De appartementen in De Connectie worden in het voorjaar van 2022 aan de nieuwe bewoners opgeleverd.

 

Over Maarsen Groep

Maarsen Groep is een in Amsterdam gevestigde vastgoedinvesteerder die met de ontwikkeling, transformatie en renovatie van (bestaand) vastgoed een duurzame bijdrage levert aan de stad. Het familiebedrijf heeft ruim zeventig jaar ervaring in de ontwikkeling van appartementen en commercieel onroerend goed in de Randstad.

Meer informatie over de Maarsen Groep is te vinden op:

www.maarsengroep.nl.

 

 Over Wessels Zeist

Bouwbedrijf Wessels Zeist bv is een middelgroot bouwbedrijf dat door heel Nederland bouwopdrachten uitvoert in de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. Wessels Zeist is werkmaatschappij van VolkerWessels en maakt daarmee deel uit van een sterk netwerk, dat uitgebreide expertise in alle bouwdisciplines bundelt en samenwerking bij multidisciplinaire en integrale projecten mogelijk maakt.

Meer informatie over Wessels Zeist is te vinden op:

www.wessels-zeist.nl.

 

Naar alle nieuwsberichten >>