Nieuws

NoMA House gecertificeerd met “BREEAM Outstanding”
20 november 2018

Op 6 november jongstleden heeft de Dutch Green Building Council het certificaat “BREEAM Outstanding” aan NoMA House toegekend. NoMA House is daarmee één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland.

NoMA House is het hoogwaardige kantoorgebouw gelegen aan de Gustav Mahlerlaan 1200 te Amsterdam. NoMA House is ontwikkeld door Maarsen Groep en Zadelhoff, en het gebouw is begin 2018 opgeleverd aan CBRE Global Investors. Het elegante en tijdloze kantoorgebouw is ontworpen door Dam & Partners Architecten en gerealiseerd door bouwconcern Dura Vermeer. Het gebouw omvat circa 16.500 m2 kantoorruimte en voorzieningen in de plint, boven een ondergrondse parkeergarage.

BREEAM-NL is sinds 2009 operationeel en geldt sindsdien als dé beoordelingsmethode voor duurzaamheid van de gebouwde omgeving in Nederland. Tijdens het ontwerp en de realisatie van NoMA House, is BREEAM Outstanding steeds het uitgangspunt geweest.

Tijdens de ontwikkeling en realisatie van NoMA House is samen met CBRE Global Investors gezocht naar innovatieve maatregelen voor meetbare, gezonde gebouwen. Met name de maatregelen die zijn genomen om de ventilatielucht te zuiveren en het comfort in het gebouw te meten, zijn door de DGBC aangemerkt als “innovatie-credits”. Met deze innovaties is dan ook bijgedragen aan de verbreding van kennis over duurzaamheidsmaatregelen is de sector.

Aan het behalen van BREEAM Outstanding hebben alle ontwerpende en uitvoerende partijen meegewerkt. DWA heeft namens de opdrachtgevers een adviserende en coördinerende rol op het gebied van duurzaamheid gehad.

 

Naar alle nieuwsberichten >>