Nieuws

Opening Noodopvang Kronenburg
Opening noodopvang Kronenburg
Amstelveen
16 september 2022

Op vrijdag 16 september is in het bijzijn van de bewoners de opvang locatie Sonyashnyk (Oekraïens voor Zonnebloem) in Amstelveen door burgemeester Tjapko Poppens geopend. De naam van de opvang locatie ‘Sonyashnyk’ is door de bewoners zelf gekozen.

De opvang locatie is een initiatief van de familiebedrijven Maarsen Groep en Zadelhoff. Het gebouw is gerealiseerd op een braakliggend terrein wat al lange tijd in eigendom is. “We zijn blij dat we de situatie van de 69 bewoners die hier wonen een beetje beter kunnen maken” zegt Monique Maarsen.

In de jaren ’90 van vorige eeuw is er door Zadelhoff een Maarsen Groep geïnvesteerd in ontwikkelingen in Kiev. Vele jaren zijn beide bedrijven actief geweest in de hoofdstad van Oekraïne. Het grootste deel van het bezit is in 2008 verkocht. In 2014 is ook het makelaarskantoor van DTZ verkocht en hebben beide partijen Kiev verlaten. De banden met de stad zijn echter niet vergeten. Op het moment dat de oorlog uitbrak is vrijwel direct het besluit genomen om iets te doen voor de vluchtelingen. In plaats van geld doneren hebben wij gedaan waar we goed in zijn: bouwen. De opvang locatie is gerealiseerd en volledig ingericht beschikbaar gesteld aan de Gemeente Amstelveen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Het gebouw is opgebouwd uit modulaire woonunits en bestaat uit 44 slaapkamers verdeeld over 2 units met 2 verdiepingen. Per verdieping een gedeelde woonkeuken, badkamers en toiletten.
Na de aankoop van het gebouw is Jan Snel direct aan de slag gegaan om het geheel te demonteren op de oude locatie en op de locatie in Amstelveen weer op te bouwen.

Met het delen van het project in ons netwerk kregen we direct veel positieve reacties vanuit zowel particulieren als bedrijven die graag hun bijdrage wilde doen.  Wij willen alle donateurs hartelijk bedanken voor donaties. In het bijzonder BigBrands designLEVS architectenHomewingsRabobank en Utelisys. Zij hebben o.a. gezorgd voor de inrichting van de woonkamers, de keukens en de aanleg van het wifinetwerk in alle kamers.

Gemeente Amstelveen en Ad Hoc Beheer zullen voorlopig op locatie aanwezig zijn als aanspreekpunt voor de bewoners om hen zo goed mogelijk thuis te laten voelen.

 

Naar alle nieuwsberichten >>