Nieuws

Maarsen Groep en Invesco Real Estate realiseren 221 duurzame middeldure huurwoningen in Amsterdam
15 september 2021

Op de hoek van de Postjesweg en Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West heeft Maarsen Groep een bouwplan ontwikkeld voor totaal 221 middeldure huurwoningen en commerciële voorzieningen op de begane grond. Het plan bestaat uit twee torens – “Caritas” en “Fortitudo” – gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin.

In de lage toren (Fortitudo) komen 67 appartementen. Deze wordt in opdracht van Maarsen Groep gerealiseerd om langjarig in exploitatie te houden. De hoge toren (Caritas) is verkocht en wordt in opdracht van Invesco Real Estate – namens hun Europese woonstrategie – gebouwd. In Caritas komen 154 appartementen met fantastisch uitzicht over het Rembrandtpark. Voor de toekomstige bewoners worden ook 32 parkeerplaatsen aangelegd.

Van Wijnen realiseert de torens in opdracht van Maarsen Groep en Invesco Real Estate. Naar verwachting wordt het project in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Alle woningen worden in het middensegment verhuurd. Momenteel is er een flink tekort aan middeldure huurwoningen in Amsterdam en daarmee zal deze ontwikkeling goed aansluiten op de huidige woningbehoefte. De appartementen variëren in grootte van 42 tot 58 vierkante meter. Ze hebben twee of drie kamers.

De woningen scoren met een EPC < 0,2, een energielabel A++ en een GPR-score van gemiddeld 7,5 goed op het gebied van duurzaamheid. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming.

Maarsen Groep is een in Amsterdam gevestigde vastgoedinvesteerder die met de ontwikkeling, transformatie en renovatie van (bestaand) vastgoed een duurzame bijdrage levert aan de stad. Het familiebedrijf heeft ruim zeventig jaar ervaring in de ontwikkeling van appartementen en commercieel onroerend goed in de Randstad.

Invesco Real Estate is een wereldleider in het beheer van vastgoedinvesteringen en heeft momenteel in Europa 13 miljard euro activa onder beheer. De overname van “Caritas” vergroot de blootstelling van Invesco Real Estate aan de Europese residentiële sector. Samen met deze laatste transactie, is de allocatie van het bedrijf nu 35 complexen, bestaande uit meer dan 8310 eenheden verspreid over negen landen in Europa.

Maarsen Groep werd geadviseerd door Colliers, Van Doorne en PwC. Invesco Real Estate werd juridisch bijgestaan door CMS en commercieel bijgestaan door Paris REM.

 

Naar alle nieuwsberichten >>