Nieuws

Maarsen Groep geeft startsein voor bouw van Dear North, in Amsterdam-Noord
Amsterdam Noord
16 mei 2024

Start bouw

Maarsen Groep en Dura Vermeer Bouw Midden West tekenden op 15 mei j.l. een Turnkey Realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van een mixed-use complex aan de Distelweg in Amsterdam Noord. Het project – “Dear North, genaamd – omvat 104 huurappartementen, circa 4.200 m2 VVO hoogwaardige kantoorruimte met horeca in de plint en parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. De circulaire sloop van de oude panden is inmiddels gereed. Aansluitend wordt de grond gesaneerd en de kavel bouwrijp gemaakt. Nu de omgevingsvergunning voor de bouw onherroepelijk is, wordt de eerste paal van het nieuwe complex in september aangebracht. Oplevering van het complex staat gepand in Q3 2026.

 

Natuurinclusief wonen en werken

Het industriële karakter van Buiksloterham is leidend geweest bij het ontwerp van Dear North,. Daarnaast wordt veel groen in de gevels toegepast. Het project is daarmee natuurinclusief ontworpen en wordt rainproof ingericht. De 104 appartementen in Dear North, zijn gelegen aan het Johan van Hasseltkanaal. Er worden studio’s, twee- en vierkamerappartementen gerealiseerd, die variëren in omvang tussen 30 – 85 m2 GO.   Kenmerkend voor de locatie aan de Distelweg is de uitstekende bereikbaarheid en royale parkeergelegenheid. Voor de kantoorruimte is het BREEAM Excellent (ontwerp)certificaat toegekend. Zowel de woningen als de kantoorruimten zijn volgens de principes van Paris Proof ontworpen.

 

Terugdringen woningtekort

“Met de realisatie van Dear North, voegen wij een prachtige mix van wonen en werken aan de stad Amsterdam toe. Wij hebben deze locatie al lang in bezit en transformeren de plek – waar ooit een aluminium fabriek stond – nu naar Dear North,. Wij investeren hier opnieuw voor de lange termijn en volgen de veranderende behoeften van de stad. Met de bouw van Dear North, dragen wij ons steentje bij aan het terugdringen van het woningtekort. De nieuwe mix van functies met – naast woningen – ook duurzame, Paris Proof ontwikkelde kantoorruimte, zal deze dynamische plek maximaal toekomstbestendig, veilig en betekenisvol maken ” zegt Monique Maarsen, algemeen directeur van Maarsen Groep.

 

“Het is een mooie stap in de samenwerking met Maarsen Groep dat we samen Dear North, gaan realiseren. Het eindresultaat is in alle opzichten een duurzaam gebouw, dat bijdraagt aan onze Net Zero doelstelling. Hiermee zetten we gezamenlijk in op het verminderen van het woningtekort, anticiperen we op toekomstige woonwensen en -behoeften en creëren we een harmonieuze mix van wonen, werken en parkeren in het levendige Amsterdam-Noord. Dit project is een toonbeeld van onze gezamenlijke inzet voor duurzame stedelijke ontwikkeling” aldus, Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West

 

Meer informatie over het project kunt u vinden op: www.dearnorth.nl

 

Naar alle nieuwsberichten >>