Nieuws

Maarsen Groep koopt woningbouwlocatie in Amsterdam Sloterdijk
Amsterdam
6 juli 2022

Maarsen Groep heeft op 30 juni jl. het bedrijfsgebouw aan de Naritaweg 12 te Amsterdam van Flow Real Estate Development gekocht. Het bestaande bedrijfsgebouw ligt aan de westzijde van Amsterdam, op steenworp afstand van station Amsterdam – Sloterdijk.

Maarsen Groep heeft het bestaande pand aangekocht met de ambitie om op deze locatie (huur)woningen te realiseren. “Wij vinden dit een prachtige locatie: dichtbij Amsterdam Centrum, direct naast OV-knooppunt Amsterdam-Sloterdijk  en met véél groen en sportvoorzieningen in de directe omgeving. Dat er voor de geplande woningbouw al een onherroepelijk bestemmingsplan is, was doorslaggevend in ons besluit om deze locatie te verwerven. Wij zien er naar uit om op deze locatie duurzame, betaalbare woningen te ontwikkelen die wij aan onze beleggingsportefeuille kunnen toevoegen.” aldus Monique Maarsen, algemeen directeur Maarsen Groep.

Het plangebied Sloterdijk-Centrum wordt de komende jaren getransformeerd van monofunctioneel kantorengebied tot een levendige en gemengde stadswijk, waar wonen, werken, ontmoeten, verblijven, produceren, ontspannen en ondernemen samenkomen. De focus in Sloterdijk-Centrum ligt de komende jaren op het toevoegen van circa 7.500 woningen, in combinatie met maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen in de plint; er wordt gestreefd naar een woon-/werkverhouding van 50%-50%.

Flow Real Estate Development is tijdens deze transactie bijgestaan door RESI. Maarsen Groep is juridisch geadviseerd door Van Doorne.

 

Naar alle nieuwsberichten >>