Nieuws

Omgevingsvergunning The Modernist onherroepelijk
Rotterdam
5 mei 2022

Aan het Kruisplein, op de hoek met het Weena, heeft Maarsen Groep een nieuw kantoren- en wooncomplex ontwikkeld: The Modernist.

Het markante complex is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV en bestaat uit drie aaneengeschakelde delen. In de transparante plint op straatniveau komen winkels, horeca en de entreelobbies. Daarboven komen vier lagen kantoren met in totaal 12.500 m2. Boven de kantoren komen twee woontorens van 125 en 70 meter hoog, met in totaal 369 appartementen.

De omgevingsvergunning is recent onherroepelijk geworden en binnenkort start de bouwvoorbereiding met het omleggen van kabels en leidingen op het Kruisplein. Voorafgaand aan de bouwvoorbereiding zijn onlangs bomen aan het Kruisplein verplaatst naar een tijdelijke locatie, zodat ze niet beschadigen tijdens de werkzaamheden. Zodra de bouw van The Modernist gereed is, worden de bomen weer terug geplant. Naar verwachting start de sloop van het huidige gebouw eind 2022. Voor meer informatie: www.themodernist.nl.

De geplande oplevering is eind 2026.

 

Naar alle nieuwsberichten >>