Nieuws

Maarsen Groep verwelkomt Spaces als eerste huurder in De Walvis
1 mei 2019

Coworking-aanbieder Spaces heeft ca. 4.400m2 gehuurd in gebouw “De Walvis” in het historische centrum van Amsterdam. Het wordt de achtste locatie van Spaces in Amsterdam.

De Walvis werd oorspronkelijk gebouwd in 1964. Het pand staat op Bickerseiland, één van de drie eilanden die Amsterdam in de 17e eeuw aanlegde om de havenactiviteiten uit te breiden. De Walvis is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het centraal station ligt op slechts zeven minuten fietsen, de A10 ligt op tien minuten afstand. Het kantoorgebouw ligt aan het water, in een buurt die rijk is aan restaurants en cafés.

Spaces biedt ondernemers, freelancers en corporates een inspirerende werkomgeving met privé kantoorruimtes, flexibele werkplekken en vergaderruimtes. Members hebben daarnaast toegang tot een internationaal netwerk van gelijkgestemde ondernemende professionals en een maandelijkse kalender met businessevents, borrels en netwerksessies. Er zijn al ruimtes te huur vanaf vijf m2, tot ruim honderd m2. Spaces huist op een aantal prominente plekken, zoals de Keizersgracht in Amsterdam, het Hofplein in Rotterdam en de Rode Olifant in Den Haag. Nu komt hier nog een toplocatie in Amsterdam bij.

Eigenaar Maarsen Groep heeft KAAN Architecten gevraagd het gebouw te renoveren tot een gezond, flexibel en eigentijds kantoorgebouw. Het ontwerp wordt gekenmerkt door het gebruik van veel glas, waardoor de kantoren licht en ruimtelijk ogen.

Dura Vermeer is in opdracht van Maarsen Groep in april gestart met de renovatie van De Walvis en zal het gerenoveerde gebouw naar verwachting in Q2 2020 opleveren. CBRE heeft de verhuuropdracht voor de nog beschikbare kantoorruimte.

 

Naar alle nieuwsberichten >>