Nieuws

Start herontwikkeling Distelweg 78
Amsterdam
18 december 2023

Maarsen Groep is gestart met de circulaire sloop van haar pand aan de Distelweg 78.

In Amsterdam Noord – naast de brug over het Johan van Hasseltkanaal – wordt een nieuw mixed-use complex ontwikkeld, bestaande uit 104 huur-appartementen, circa 4.200 m2 VVO hoogwaardige kantoorruimte en parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. Het nieuwe complex wordt gekenmerkt door een industrieel karakter, met toepassing van warme materialen en veel groen in de gevels.

De 104 appartementen (studio’s, 2-, 3- en 4-kamer appartementen) worden gerealiseerd aan de waterzijde en variëren in omvang tussen 30 – 85m2 GO. Ten behoeve van de studio’s wordt een gemeenschappelijke huiskamer met terras op de Begane Grond gerealiseerd. Vanaf de 4de etage worden de appartementen voorzien van ruime privé-buitenruimtes met vrij uitzicht over het water.

De kantoren aan de Distelweg liggen op een prachtige zichtlocatie en worden gekenmerkt door de uitstekende bereikbaarheid en royale parkeermogelijkheden. Naast een koffiebar in de royale entree aan de Distelweg, wordt ten behoeve van de kantoorhuurders een ruim dakterras op de bovenste etage gerealiseerd.

Het kantoorgebouw wordt gecertificeerd met een BREEAM-Excellent label en het gehele gebouw is Paris Proof ontwikkeld. Het nieuwe maaiveld krijgt een hoge verblijfskwaliteit en wordt natuur-inclusief en Rainproof ingericht.

Voordat de bouw van start gaat, wordt eerst de bestaande bebouwing circulair gesloopt. Daarbij worden de vrijgekomen materialen zoveel mogelijk gesorteerd en hergebruikt. De circulaire sloop wordt uitgevoerd door Vlasman, die de werkzaamheden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 zal afronden. Daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt, zodat de bouw van het nieuwe complex aansluitend kan starten.

 

Naar alle nieuwsberichten >>